GY.I.K.

1. Mi az a Menomo?
A MENOMO egy alaktartó földlabda növénymaggal, amelyet újrahasznosítható tasakba helyeztünk. Ha életre szeretnéd kelteni a növénymagot, csak vedd ki a formára préselt MENOMO -t a tasakból és nedvesítsd meg! Ha nincs hova tenned, akkor a karton hátoldaláról vedd le a tasakot és a karton vízálló előlapján nevelheted. Az öt-hét cm méretű növények már fogyaszthatók vagy átültethetők. A MENOMO egy tizenhét lépésben gondosan kivitelezett környezettudatos ajándéktárgy, amely a Földünk megóvásában segít neked is.
Díjnyertes termék.

2. Mitől környezettudatos termék a MENOMO?
A föld és a mag nem szemét, a választható színű tasak, amely kollagénből ill. cellulózból készült, lebomló és újrahasznosítható (használhatod saját apró tárgyaid tárolására is). A karton a rajta található szelektálható fóliának köszönhetően vízálló és hosszú élettartamú, leválasztva komposztálható, így bátran használhatod további csíráztatáshoz alátétként, vagy később akár poháralátétként is.
A MENOMO gyártása és forgalmazása során a lehető legkisebb karbonlábnyomot hagyjuk, hiszen az alapanyagok természetesek, a MENOMO designtermékek pedig kézzel, helyben készülnek. A tervezésnek köszönhetően nem vásárolsz felesleges csomagolást, és ezzel nem okozol kárt a környezetnek akkor sem, ha ajándékba adod a MENOMO-t.
A MENOMO egyszerűen és környezetbarát módon brandingelhető papírmatricával. 

3. Milyen más előnyei vannak a MENOMO-nak?
Ha a MENOMO környezettudatos designterméket ajándékba szánod, az ajándékozott is tudni fogja, hogy a környezetünk megóvása fontos neked. Ezzel te is továbbadod a szemléletet. Ezen felül a kis növény látványa hosszú időn át kellemes érzéssel tölti el az embert, így stresszoldó hatású. A tudat, hogy egy apró életet indíthatsz az útjára, megerősít, felelősségérzetet is ad.

4. Mire használhatom a csomagolást, ha azt nem akarom kidobni?
A kártyát használhatod későbbi csíráztatáshoz, poháralátétnek. A színes tasakban apró tárgyakat tarthatsz.

5. Ha kidobnám a MENOMO csomagolását, melyik szelektív gyűjtőbe tegyem? 

A kártya vízálló oldaláról húzd le a fóliát, és azt dobd a műanyaghoz.
A kártyát a papírgyűjtőbe vagy a komposztálóba is teheted.
A tasak lebomlik, így ez is komposztálható. Ha ezt választod, akkor vágd csíkokra, mint a papírszalmát. Ezzel gyorsíthatod a természetes lebomlást.

6. Mekkora a MENOMO helyigénye?
A MENOMO a tervezésnek köszönhetően kifejezetten kis helyigényű (a tenyerünkben is elfér) annak ellenére, hogy minden fontos összetevő benne van, ami a növény fejlődéséhez szükséges.

7. Milyen növények közül választhatok?
A MENOMO kínálatában 5 hasznos kis növényt találsz: mustárt, zsázsát, rukkolát, körömvirágot és törpe napraforgót.

8. Ehetők a MENOMO-növények?
Igen, a zöld növénykék ehetők és számos jótékony hatással bírnak a szervezetre. Fogyasztás előtt csak mosd meg őket! Már néhány nap alatt fogyasztható méretű növényeket nevelhetsz.  A friss hajtások íze zamatos; a mustár elfogyasztva nem annyira intenzív, mint például a mustármag. A zsázsa kellemes, enyhe ízvilágú, így tökéletes szendvicsbe is. A rukkola, azaz a borsmustár, igazi fűszeres ízbomba, a körömvirágnak pedig a szirmai ehetők.

9. Milyen pozitív egészségügyi előnyei vannak a MENOMO termékeknek?
A mustár többek között vértisztító, a zsázsa vízhajtó, a rukkola segíti az emésztést, a körömvirág élénkítő és görcsoldó, a törpenapraforgó pedig csökkenti a vérnyomást. Természetesen mindegyik növénynek számos további jótékony hatása van, amelyekről az interneten tájékozódhatsz.

10. Hogyan kell gondoznom a MENOMO-t?
A MENOMO környezettudatos designtermékek nagyon könnyen kezelhetők, csak víz kell hozzájuk. Ha a növényeidet szeretnéd majd tovább nevelni, földlabdával együtt átültetheted cserépbe vagy szabad földbe a kertbe, de akár köztérre is. A növényeket félárnyékos helyen nevelheted. Kikelés után szeretik a napsütést.

11. Hogyan és mivel öntözzem a MENOMO-t?
Csak normál csapvízzel. Arra ügyelj, hogy semmiképpen ne tartsd folyó víz alá. A tasakból kivett MENOMO-t bármilyen edénybe, csészealjba, tenyeredbe csurgatott vízbe teheted, ahonnan a földlabda fel tudja szívni a vizet. Miután így megnedvesítetted a MENOMO-t, tedd a kartonnak arra az oldalára, amelyiken a MENOMO logó van. 

12. Nem fog szétesni a MENOMO a tenyeremen, miközben onnan szívja fel a vizet?
Nem, kezeld törődéssel, de ne félj attól, hogy széteshet. Ha alkalmanként annyi vizet adsz neki, amennyit könnyen fel tud szívni, a forma nem fog sérülni, még több hetes használat során sem! 
13. Milyen gyakran kell vizet adnom a MENOMO-növénynek?
Ha látod, hogy a forma kezd száradni, akkor a fent leírt módon ismét nedvesítsd meg.

14. A kartonalátét nem fog elázni?
Nem, a kartonnak a MENOMO logót ábrázoló oldala vízálló. Erre helyezheted a már megnedvesített MENOMO-t.

15. Mit tegyek, ha nem kel ki a növény?
A MENOMO növényei 3-10 nap alatt kelnek ki. Légy türelemmel, egy csoda részese leszel.

16. Mennyi ideig tárolhatom a MENOMO-t mielőtt nevelném?
Árnyékos, száraz, hűvös helyen tárolva két hétig biztosan tárolhatod a MENOMO-t nevelés előtt.

17. Milyen további eszközökre van szükségem a növények gondozásához?
Nincs szükséged további eszközökre. A földlabda alaktartó forma, ami több hetes nevelés során is ép marad. A karton a nevelés teljes ideje alatt megtartja vízállóságát, később pedig használhatod poháralátétnek. Ha viszont tovább nevelésben, kiültetésben gondolkodsz, akkor cserépedényre vagy kerti eszközökre szükséged lesz majd.

18. Miért jó ajándék a MENOMO?
Virágot ajándékozni mindig sikkes. Hát még akkor, ha egy formatervezett, kortárs designtermékről van szó választható színű csomagolásban, amelyből növényt varázsolhatsz!
A kedves formák már a növény kikelése előtt is üzenetet közvetítenek (virág, szív). Kifejezetten szerethető ajándék, amelynek mindenkor aktuális üzenete is van: az élet fontossága.
A MENOMO környezettudatos designtermék jó ötlet akkor is, ha nem tudod, mit ajándékozz.
Élményajándékok mellé, esküvői köszönőajándékként, ballagásra, céges partikra, rendezvényekre is tökéletes emléktárgy lehet.

19. Miért designtermék a MENOMO?
Arányos, tervezett, letisztult megjelenésének és alaktartó formájának köszönhetően bármilyen stílusú enteriőrben jól mutat.

20. Lehet-e egyedi logózású MENOMO termékeket rendelni?
Természetesen. A lehető legkevesebb hozzáadott papír felhasználásával a csomagolás egyszerűen brandingelhető papírmatricával. 10 db-tól itt rendelhetsz. 

21. Mennyibe kerülnek a MENOMO designnövények?
A viszonteladóink webshopjaiban feltüntetett árakon kívül nincsenek rejtett költségek. Kevés pénzből pénztárca kímélő áron ajándékozhatsz egy zsebedben is szállítható trendi tárgyat.

22. Hogyan kapom meg a megrendelt terméket?
A megrendelést követően postai úton, akár az ajándékozott címére küldjük a terméket. 

23. Milyen szállítási költséggel kell számolnom?
A nálunk leadott 10 db-os rendelések szállítása INGYENES. Kisebb tétel rendelése esetén tájékozódj a SHOPOK oldalain.

24. Mennyi idő alatt kapom meg a megrendelt MENOMO-t?
10 db-os csomagot a megrendelés elfogadásától A szállítási határidőket a megrendelés folyamán fogod látni.
1-9 db rendelése esetén válassz viszonteladóink közül! A MEGRENDELŐN leadott nagyobb tétel esetén rendeléseid kiszállításáról a rendelt darabszám és csomagolási mód rögzítése után egyeztetünk veled.

25. Van-e lehetőség futárszolgálatot kérni a szállítás gyorsításának érdekében?
1-9 db rendelése esetén VISZONTELADÓINK shopjaiban tudsz tájékozódni.

26. Vízálló-e a tasak?
A tasak nem vízálló. Használat előtt vedd le a kártyáról. A kártya logózott oldala vízálló, amin nevelheted a MENOMO-t.

27. Miért kell egy fólia az amúgy teljesen lebomló tárgyra. A tárgyakat a tervezési folyamattal hosszú távon hasznossá teheted. A fóliával a MENOMO kártya tovább hasznosítható, a hulladékból értékes továbbhasználatot tesz lehetővé, idegen szóval ez az upcycling.https://greenfo.hu/hir/mi-az-upcycling-es-recycling/
by MENOMO