A MENOMO DESIGNNÖVÉNYEI

designnövényből kikelt zsázsa

Zsázsa 
(Lepidium sativum) 

A zsázsa a tormához hasonló, de annál sokkal enyhébb ízű növény. Az év bármely időszakában elkezdhető a nevelése. Kikelés után napfényre van szüksége. Az 5-10 cm-es növénykéből a szárat és a rajta lévő leveleket is elfogyaszthatjuk! Alkalmas szendvicsek, saláták ízesítésére vagy önmagában ételek dekorációjaként. Általános immunerősítő, emellett enyhe vízhajtó, vértisztító hatású. Kelési ideje 3-7 nap. 

designnövény benne kikelő körömvirág

Körömvirág
(Calendula officinalis)

Árnyékban kell csíráztatni. A kikelt növény szereti a sok napsütést, de az őszi és a téli csípős időjárást is bírja. Napjainkban a kisebb vágások és égési sérülések kezelésére használják elsősorban a körömvirág alapú krémeket, azonban a növény étkezési célra is alkalmas. Az ehető narancssárga szirmokat süteményekbe, salátákba, pudingokba, levesekbe, használhatod fel. Teája vízhajtó, gyulladáscsökkentő hatású. Kelési ideje 5-8 nap.

kis csokor mustár

Mustár
(Brassica alba)

Az év bármely időszakában elkezdhető a nevelése. Az 5-10 cm-es növény már felhasználható szendvicsekhez, salátákhoz. A mustár gyógyhatása több betegségre is kiterjed. Serkenti az emésztést, ideg- és izomerősítő, serkenti a vérképzést. Csak nyersen fogyasszuk! Kelési ideje 3-7 nap. 

földből kibújó napraforgó növény

Törpenapraforgó (Helianthus annuus)

Napos helyet kedvelő fajta, így éke lehet a világos nappalinknak is. Nyár közepétől őszig virágzik. 45-80 centiméterre nő. Tél végén, kora tavasszal a lakásban, a fagyok elmúltával a szabadban is nevelhető. A bent nevelt nagyobb példányokat viszont csak fokozatosan szoktassuk a külső klímához! A növényeket egymástól 30 cm-es távolságra ültessük szét, ha tovább akarjuk őket nevelni! A virágzás előtti, vajon pirított zöld bimbója kitűnő csemege. Kelési ideje 5-10 nap.


földdből kinövő mustár nvövény

Rukkola
(Eruca sativa)

Levelei sötétzöldek, formája a gyermekláncfűre emlékeztet, íze hasonlít a tormáéhoz vagy a földimogyoróéhoz, dióéhoz. Minél öregebbek és nagyobbak a levei, íze is annál karakteresebb, csípősebb. A rukkola jó hatással van az emésztésre, a koleszterin- és a vércukorszintre. Vitamin- és ásványianyag-tartalma rendkívül magas. A rukkola kedvelt afrodiziákum, kismamáknak pedig tejfokozóként ajánlják. Pestó is készíthető belőle. Az év bármely időszakában elkezdhető a nevelése. Kelési ideje 3-7 nap.

család, barátok

10-50 db

1350HUF

Családtagoknak, barátoknak ajándékoznál egy kedves hazai design terméket?

kis rendezvény

50-300 db

1300HUF

Esküvőre, ballagásra, kisebb rendezvényre keresel menő környezettudatos ajándékot?

nagy rendezvény

300-1000 db

1250HUF

Minőségi zero waste dizájnt keresel minőségi rendezvényedhez?